JanneSutela

FAKTA: Kouvola tahkoaa 40 miljoonan tappiot

  • KATSO KUVA: Korkein poliittinen johtajisto
    KATSO KUVA: Korkein poliittinen johtajisto

Harri Helminen, Ville Kaunisto ja Jenny Hasu joutuvat pian selittelemään, että miten tässä näin kävi.

Nimittäin tämänkin vuoden talous on jo nyt repeämässä liitoksistaan. Vuosibudjetin alkuperäinen ennuste on 10,5 miljoonaa tappiollinen.

Tuoreimman kaupunginhallituksen asiakirjan mukaan tappioennuste on turvonnut 12,9 miljoonaan euroon pelkästään kahden kuukauden toteutumien perusteella. Jos sama meno jatkuu, niin kahden vuoden tappiot turpoavat 40 miljoonasta jopa 50 miljoonaan. 

Harri Helminen SDP lausui 2019 talousarviosta päätettäessä seuraavasti:

"Korostan, että meillä ei ole varaa mihinkään ylioptimismiin. Jos siihen syyllistymme, meillä on edessä jälkiselvittelyt, jotka työstetään missäpä muualla kuin täällä valtuustosalissa"

Onko jo nyt syytä aloittaa ne jälkiselvittelyt, kun budjetti näyttää tänäkin vuonna vuotavan kuin seula ?

Ville Kaunisto ja Jenny Hasu eivät taida hoksata, että nyt on puheenjohtajistolla tiukka paikka. Jenny Hasun vaatimasta budjettimuistioista ei ole pukahdettu sanaakaan. Miksi Jenny Hasu ei vaalitoreilla pidä kunnon meteliä Kouvolan budjetin vuotamisesta? Entä mitä demarileiri lupaa - utopiaako Helmisen tukemana?

Kun talousarviosta käytiin vakavaa keskustelua, niin eduskuntavaaliehdokas Ville Kaunisto tyytyi lausumaan vain yhden ainoan puheenvuoron:

"Kirjasto on äärimmäisen tärkeä kaupungille - tai siis kirjastot ovat. Haluan muistuttaa siitä valtuutettuja." 

Tajusiko Kaunisto ollenkaan, että kokouksen teema oli budjettikäsittely, eikä kirjasto ? Miksi Kaunisto on raha-asioista päätettäessä osoittautunut varsin vaisuksi 

Miten voimme enää luottaa kaupungin budjettiarvauksiin? Vaalitoreilla äänestäjille kerrotut lupaukset ihmisistä huolehtimisesta ja tasa-arvosta tulevat olemaan vesittyneitä lupauksia vaalien jälkeen. Kansaa kurittavat veronkorotukset eivät oikaise taloutta. Tulevatko demarien vaalilupaukset osoittautumaan suureksi puhallukseksi? Pahoin pelkään. 

Löydämmekö syyllisiä tilanteeseen kaupunginhallituksesta ja erityisesti yllä mainituista päättäjistä ? Kyllä varmasti - saisivat hävetä. Budjetista päätettäessä Helminen lausui seuraavaa: 

"Lopuksi haluan korostaa selkeitä tuloksia. Meidän on saatava niitä jo vuonna 2019. Meidän täytyy tehdä toimenpiteitä, joita saavutetaan jo tulevan vuoden aikana. Yksi asia on organisaation tarkastelu."

No mitä sitten tapahtui Helmisen puheille, kun vuosi vaihtui ? Vielä helmikuun puolessa välissä Helminen lausui Kouvolan Sanomien mukaan, että "organisaatiosta on otettava löysät pois".

Vaalien lähestyessä Helmisen puheet alkoivat kuulostaa pehmoisilta Kouvolan sanomissa 22.3.2019:

"Tässä vaiheessa voimme olla vailla paniikkia, silla taseessa on ylijäämää vielä 10 miljoonaa, Helminen sanoo". Siis mitä ihmettä Helminen horisee ? Tuokin ylijäämä on syöty muutamassa kuukaudessa pois ja Helminen tietää sen varsin hyvin.

Todellinen sammakko poliittisen johdon suusta, että paniikkia ei ole. Helminenhän tiesi jo tuossa vaiheessa, että alkuvuoden budjetti meni aivan päin honkia eli tappiota tulee arviotappioden lisäksi yli miljoona euroa kuukaudessa ! 

Ovatko Ville Kaunisto ja Jenny Hasu hiirulaisia ja suostuvat peesailemaan "opetuslapsien roolissa" Helmisen Harria ? Tätäkö meille Kouvolassa luvattiin viime vuoden lopulla, että asioita aletaan laittamaan kuntoon ?

Helmisen, Kauniston ja Hasun teot ovat jyrkässä ristiriidassa asioiden todelliseen tilanteeseen. Tässä herää epäilys tämän "kolmen koplan" vaalitempusta, jossa lasku maksatetaan veronmaksajilla entistä kalliimmin. 

Kouvolan kaupunginhallituksen kokouksissa istuvat Paula Werning (SDP), Juha Huhtala (vihr) sekä Vesa Vainio (KD) tuntuvat olevan ihan yhtä laiskoja hoitamaan Kouvolan vakavaa taloustilannetta kuntoon. Nyt asiaa vakavaa asiaa pallotellaan valtuustoryhmille - uskomatonta viivästelyä. 

Tässä on todellakin sellainen käsitys, että edellä mainitulta kaupunginhallituksen väeltä on kissa vienyt kielen ja selkäranka on jäänyt jonnekin ties minne. 

Onhan Kouvolassa silti yksi mies ylitse muiden. Hän on Pekka Korpivaara

Kun tämä vuosi etenee, niin Korpivaaran julkisesti Kouvolan valtuustossa esittämät asiat voidaan todentaa oikeiksi sekä kaupunginhallituksen toiminta tulee näyttäytymään vielä surkeammassa valossa vaalien jälkeen.  

Kaupunginhallituksessa olevat eduskuntavaaliehdokkaat ovat epäonnistuneet Kouvolalaisten edunvalvonnassa pahimmalla tavalla. Palkitsemmeko aloittelijat eduskuntapaikalla? Lupaukset ja teot ovat kaksi eri asiaa. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat