JanneSutela

ANALYYSI: Uskaltaako Harri Helminen (SDP) erota 1.5.2019 ?

  • KATSO KUVA: Antti Rinteen vaalilupaukset arveluttavat
    KATSO KUVA: Antti Rinteen vaalilupaukset arveluttavat

Harri Helminen on tätä nykyä Kouvolan kaupungin poliittinen nokkamies. Mitä me olemme saaneet taikka menettäneet Helmisen Harrin aikakaudella? Ainakin kahdessa vuodessa muodostuvat 40 miljoonan tappiot.

Vapunpäivä tulee pian. Se on suomalaisille "työn ja toimeliaisuuden päivä".  Ainakin sosiaalidemokraateille sillä tuntuu olevan edelleen vahvaa kaikupohjaa.

Aikooko Helmisen Harri vappupuheessaan todeta, että "rahat on loppu" ?

Miksi Helminen ei sano sitä ennen vaaleja?

Minun mielestäni Helminen on kuin "rintamakarkuri", kun talouden synkkiä tosiasioita ei sanota suoraan.

Kouvolan talouden syöksy on ollut tiedossa likipitäen vuoden ajan. Vaikka Helmisen Harri väittikin, että talouden syöksy tuli yllätyksenä. Minä en ainakaan usko tuollaisiin sepostuksiin pätkän vertaa. Vielä hiljattain Helminen kehtasi väittää kansalaisille, että "mitään paniikkia ei ole".

Pekka Korpivaara piti kiitettävän kovaa meteliä Kouvolan tulevasta talouskurimuksesta jo aikapäiviä aikaisemmin. Ne voi halutessaan vaikka tarkistaa lehtiartikkeleista sekä Pekan valtuustotoiminnasta. Pelottaako muita poliitikkoja niin paljon Korpivaaran järkipuhe, että järjen ääntä yritetään jopa sensuroida.

Ymmärtävätkö muut poliitikot laisinkaan sitä, että Korpivaaran lisäksi kouvolalaiset osaavat kertoa mielipiteensä kaunistelematta. Elämme vuotta 2019, emmekä missään "Twin Peaks -teollisuus unelman kultaista saunalisä -aikakautta"

Helmisen Harrin aikakauden tuorein surkuhupaisa kohellus on viime kesänä aloitettu Matkakeskus - Monitoimiareenaseikkailu. Helminen tiesi tuolloin, että Kouvolan rahat ovat loppumassa, mutta eipä tuntunut kiinnostavan. Jukka Nyberg yhtä lailla vaikutti tuohon hankekohellukseen ja seikkailut kuntalaisten rahoilla johtivat siihen, että lopulta mitään hanketta ei käytännössä pantu edes alulle.

Rahaa ja aikaa paloi - samalla kouvolan talous syöksyi samaan aikaan. Kuvittelevato nämä "pamput", että he saavat elää jossakin "Liisa Ihmemaassa - Kouvolassa" ilman mitään poliittista vastuuta ?

Aiotaanko demarikannattajille kertoa sama totuus mitä Antti Rinne lausui juuri vaalien alla Suomen Kuvalehdessä ? Rinne nimittäin sanoi, että "ei osaa sanoa, mitkä vaalilupaukset demarit aikoo toteuttaa". Rinne viittasi, että vaalilupausten pitäminen riippuu rahojen riittävyydestä. 

Noudattavatko Kouvolan seudun demarit tätä samaa "Rinteen linjausta", että luvataan jotakin kivaa, mutta sitten luvataan samalla - että osa lupauksista luvataan jättää toteuttamatta ?

Kun Kouvola toipui ns. China-Center katastrofista, Wood-Innosta, Putkipinnoitustehtaasta, niin Helmisen Harrin kaudella Kouvolassa alettiin puuhata kärkihankkeita toisensa perään "hullun kiilto silmissä".  Retkuun menivät sekä aloittelevat poliitikot että jopa lehtitoimittajat. Kimolan kanavahankkeen osaltakin mentiin uskomaan tonttien keksittyihin spekulatiivisiin arvonnousuihin, jossa kannattavuusennusteet eivät tule ikinä toteutumaan. 

Olisin tyytyväinen, jos työn ja toimeliaisuuden päivänä 1.5.2019 Helmisen Harri rohkeaisi jättää eronpyyntönsä kaupunginhallituksen pomon tehtävistä. Poliittisen ykkösnimen hillotolppa alkaa käydä Harrille alati raskaammaksi, kun tämä vuosi etenee elokuulle. Ja tehtävä ei ole edes hillotolppa, vaikka Helminen äänesti itse oman poliittisen palkkiovirkansa puolesta. Helminen ei edes jäävännyt itseään - varsinainen selkärankainen.

Helminen ja Nyberg varmasti löytäisivät hyviä pestejä muualtakin, kun "näytöt alkaa olla annettu".  Esimerkiksi toiselle palkkiovirka "Kimolan Lautturiksi" ja toiselle eläkevirka kesäisin "Kimolan jäätelötötterömyyjänä". Helminen tunnetaan mukavana miehenä, niin suosittelen yhteydenottoa Yleisradioon, jos vaikkapa ohjelmasarja MS. Romantic tarvitsee uutta risteilyisäntää "tervetuloa, tervetuloa, välkömmen...".

Tehtävä on kaikkea muuta kun helppo ja nyt on noin 365 päivää heitetty hukkaan. Vielä enemmän kunnioittaisin, jos koko kaupunginhallitus jättäisi eronpyyntönsä. Nyt aloittelijoita on hallituksessa noin puolet kun, niiden osuus pitäisi olla enintään 10 - 20 prosenttia. Rohkeita konkareita tulee hallituksessa olla 80-90 prosenttia.  Kouvolan hallitusjohto on omilla toimillaan pahentanut historiansa pahinta syöksyä.  

Marraskuun 2019 roudan aikaan kyyti onkin sitten kylmää. Mikäli jokin paikkakunnan demari valitaan eduskuntaan, niin viimeistään syksyn mittaan Kouvola havahtuu siihen, että demarien lupaama "jakovara onkin muuttunut lisäveroksi".  Monopoly -pelissä mätkäistään lisäveroja ja nyt sitä saavat kouvolalaiset äänestäjätkin maistella. Helmisen hallitus tulee nähdäkseni tarjoamaan "lisäveroherkkua"

Eli "mää tarjoon - sää maksat".  

Maksumiehiä tullaan kurittamaan Anjalankoskella, Inkeroisissa, Sippolassa, Elimäellä, Valkealassa sekä yhtä lailla vanhan peruskouvolan sisällläkin. 

Kouvolan kärkihankekohellukset muistuttavat nähdäkseni kasinotaloushuumaa, jossa kuviteltiin, että "rahaa on".  Jos sama meno jatkuu, niin aikovatko Helminen ja Nyberg mennä seuraavaksi tyhjentämään KSS-energian omistukset syömävelkoihin ?

Helmisen Harria (SDP) ei tainnut kiinnostaa pätkääkään, että Kouvolan talous syöksyy väärään suuntaan hirvittävällä vauhdilla. Helminen puhui löysiä viimeeksi tämän vuoden maaliskuussa, että mitään "paniikikia ei ole". Kuinka Helminen kehtaa valehdella kansalle ? Kuvitteleeko Helminen, että Kouvolassa uskotaan Helmisen "kenttä-uskottaviin ilmeisiin" Kouvolan Sanomissa ?

Helminen ja Nyberg olisivat voineet aloittaa talouden tervehdyttämisen jo 2018 vuoden huhtikuussa, mutta sellaisesta ei puhuttu sanallakaan. Kuitenkin Helmisellä ja Nybergillä on vuosikymmenten kokemus politiikasta. 

Vedettiinkö Kouvolassa höplästä jopa Kouvolan demarikannattajia ? Pahasti pelkään niin tapahtuneen. 

Asettivatko Helminen ja Nyberg puolueen arvot Kouvolalaisten edelle? Onko olemassa joitakin seikkoja, mikä ajoi nämä herrat puuhaamaan sitä viime kesän matkakeskus - monitoimiareenaseikkailua ? Antaako joku muu käskyjä näille kahdelle ? Toiminta nimittäin ei vaikuta loogiselta.  

Onko Paula Werning joutunut Helmisen löysien talouspuheiden panttivangiksi ? Ymmärtääkö Werning sitä, että Kouvolan kaupunginhallituksen toiminta saattaa koitua poliittisen uran kohtaloksi mahdollisesta eduskuntavaalimenestyksestä huolimatta ? Werning on ollut ihan hiljaa siitä, että Kouvolan rahat on loppu. Edistääkö tällainen ryhmäkuri kouvolalaisten etua - olen satavarma että ei edistä ! Tällä kertaa kansalaiset lienevät viisaampia, kuin petturiksi leimautunut Lindströmin Jari. 

Pahoin pelkään, että demarit tekee kouvolan asiossa todelliset "Emä-Lindströmit" jopa vaaliteltoilla soppatykkien poristessa ja harmonikansoittajien tahdissa. Itku tulee lapsilla silmään, kun kohta edes Kymenlaakson Lauluakaan ei kehdata enää velkakouvolassa veisata. Muistia kannattaa virkistää ja kuunnella Kymenlaakson Laulun sanat Youtubesta ajatuksella.

Entä kehtasivatko demarikonkarit jopa syyttää "järjen ääntä" Pekka Korpivaaraa ? Pekka on ainoita todellisia Kouvolan edun ajajia. Pekka on pitänyt meteliä Kouvolan kaupungin synkistä pilvistä jo vuosia sitten. Kaupunginhallitus katsokoot peiliin ja pitkään. 

Korpivaaran valtuustopuheet tulevat osoittautumaan todeksi hyvin pian. Jos Helminen ja Nyberg olisivat viisaita, he ymmärtäisivät jättää vähin äänin Kouvolan talouden saneeraukset selkärankaisille ihmisille. 

 

LIITE:

Kouvolan nykytoiminta ei tee kunniaa Kymenlaakson Laulun sanoitukselle: 

https://www.youtube.com/watch?v=7m6Bekmd3rI

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat